Tyrolertøj a.k.a Tyroler kostumer

Nu er det snart igen tid den store oktoberfest. Ikke kun i München men også mange steder rundt om i Danmark fejre vi denne begivenhed. Der er lagt op til masser af kolde øl i store glas, tysk folkemusik og en stemning som man ikke finder andre steder. Man hvad for noget tyrolertøj skal man komme i? Er det helt lige gyldigt, eller er det vigtigt at man vælger det helt rigtige tyroler kostume?
Skal man blot til den lokale fest i Asaa, så er det lidt lige meget, hvad for en tyroler udklædning man kommer i. Men skal du til en større Oktoberfest, som f.eks. den i München, så er tøjet bestemt en vigtig del af festen. Når man umiddelbart kigger på dem som er med til festen, så skulle man jo ikke tro at det var noget de gik op i. For mange ser det højst sandsynligt lidt små kikset ud med lederhosen, eller en Dirndl kjole, er man hardcore oktoberfest fan, så er det bestemt en meget vigtig del af det. Lad os kigge lidt nærmere på hvad slags tøj, det kræver hvis man ikke skal være helt ved siden af til en sådan fest.

Tyrolertøj til kvinder

Tyrolertøj til en oktoberfestDe fleste kvinder, ved nok at de skal komme i en oktoberfest Dirndl kjole, men hvad ellers bør man have på til en sådan lejlighed? Udover en Dirndl kjole til kvinder, bør man selvfølgelig også have en hvid eller rød bluse på, og den skal gerne være med korte ærmer ellers ser det helt forkert ud. Derudover bør man have et par enten gennemsigtige eller hvide strømpebukser på. Et par pæne dansesko, gerne uden hel, og så det vigtigste, et forklæde. Hvorfor er forklædet så vigtig spørger du måske. Det er fordi man faktisk bruger forklædet til at vise om man er single eller optaget. Er forklædet bundet i højre side,så er man i et forhold, er det bundet i venstre, så er man single. En temmelig smart måde at vise, om man gerne vil bydes op til dans eller ikke.

Tyroler tøj til mænd

For mændene er det også vigtigt at vælge de rigtige tyroler kostumer. Kommer man i et par meget korte lederhosen, virker det måske ret sjovt til den lokale tyrolerfest, men har man dem på nede i München, bliver det dig de griner af. Her skal et par lederhosen (gerne i god kvalitet), ikke være kortere end knæene. De hvide strømper skal heller ikke været trukket op til knæene, da dette jo heller ikke ser specielt smart ud. Så træk dem lidt ned. Husk også den ternede skjorte, da det er en vigtig del af en god oktoberfest udklædning. Drop træskoene, igen noget som måske er smart til den lokale fest, men bestemt ikke holder til en rigtig oktoberfest. I stedet bør du vælge et par pæne sorte eller brune sko, gerne i læder. Alpehuen og tørklædet er også mest noget som kommer med de færdige kostume sæt, man kan købe online. Smid dem væk med det samme de kommer. Det er ikke noget man bruger til en rigtig ølfest.

Nu burde du have en lille ide om, hvad slags tyrolertøj som er acceptabelt at komme i, så du ikke dukker op og ligner en som slet ikke ved noget om mode og stil.

Et eksempel på den rigtige ølfest i münchen